top of page

RIGGEN MC

 

Postadresse: Riggen MC

Sluppenvegen 16

7037 Trondheim

Riggen MC er en gjeng som har en felles interesse, nemlig motorsykler. Til å begynne med kjørte de fleste japanske sykler som raskt ble byttet ut til fordel for amerikanske motorsykler og det var kun Harley Davidson som var aktuelt. Det hele startet i 1980. 2 MC-klubber ble grunnlagt, Boozers MC med tilhørighet i Fossegrenda og Irons MC i Dragvoll-området. Begge klubbene var en del av MC-miljøet som utviklet seg på begynnelsen av 1980-tallet i Trondheim. Boozers og Irons hadde tett kontakt i årene som fulgte både sosialt, på turer og treff, noe som av forskjellige årsaker resulterte i at de ble slått sammen i 1992. Etter noe tid tok de navnet Riggen MC. Klubblokalet ble satt opp i 1987/88 og består av 52 brakker på til sammen ca 1000 kvadratmeter. Klubblokalet inneholder det meste av hva man trenger for å vedlikeholde både gode gamle motorsykler og medlemmer (og noen som ikke er så gamle:). Vi har sveiseverksted, dreierom og lakkboks. Hvert medlem har sin egen mekkeplass med hvilemuligheter.

Etter hvert har det utviklet seg til å bli en stor familie med små og store barn som etter hvert har vokst opp og som trives i våre lokaler. En flott sosial gjeng som fungerer godt sammen. Etter hvert som gubbene har blitt eldre, har barnebarn naturlig nok dukket opp.

I mange år har Riggen MC vært godt kjent for å starte med MC-relaterte arrangement. Andre helga i mai har vi en felles kjøring som kalles Trondheimsfjorden Rundt. Dette er en kjøretur på ca 20 mil som starter fra klubblokalene i Sluppenveien 16. En flott tur med sosialt innhold sammen med gode venner i MC-miljøet. Vi tar oss pauser for å hvile støle kropper og for å ta til oss nødvendig føde. Hovedvekten på denne turen er sykler av engelsk og amerikansk opprinnelse. Første felleskjøringa startet i 1994, det samme året som vi arrangerte vårt første hillclimgrace på Nidelvens bredd. Finalen i Nordic Cup fant sted hos oss i september hvert frem til 2012. Deltagere fra flere nasjoner stilte opp denne helgen hvor vi hadde fint vær hvert eneste år, såkalt Riggen-vær. Siste halvdel av 90-tallet arrangerte vi swap-meet som etter hvert utviklet seg til å bli en MC-messe i Trondheim Spektrum.

Flere ganger hvert år har vi åpen scene med Jam-Session hvor alle kan stikke innom og teste ut sine musikalske evner.

Høsten 2016 startet vi opp med et Moped Dragrace på parkeringsplassen i tilknytning til klubbhuset. En suksess som vil bli en årlig foreteelse.

Alle gode venner er hjertelig velkomne til å avlegge oss et besøk i vårt klubbhus i Sluppenveien 16,  Trondheim.

Drive safe!

bottom of page